KLAUZULA INFORMACYJNA 

  

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. (RODO) w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), informujemy, iż: 

  

1.  Współadministratorami Pani/Pana danych osobowych są Piotr i Stanisław Serwach - właściciele SERWACH Spółka Jawna z siedzibą w Goleniowie przy ul. Maszewskiej 1, 72-100 Goleniów. 

  

2. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit.b) RODO w celu zawarcia umowy i wypełnienia jej warunków, sprzedaży naszych produktów i usług, wykonywania rozliczeń finansowych. 

  

3. W niektórych sytuacjach mamy prawo przekazywać Pani/Pana dane, jeśli będzie to konieczne, abyśmy mogli wykonywać nasze usługi. Będziemy przekazywać dane wyłącznie trzem grupom: osobom upoważnionym przez nas, naszym pracownikom i współpracownikom, którzy muszą mieć dostęp do danych, aby wykonywać swoje obowiązki, podmiotom przetwarzającym, którym zlecimy to zadanie i innym odbiorcom danych np. kurierom, czy bankom. 

  

4. Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat. 

  

5.  Posiada Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem. 

  

6.  Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego, którym jest PUODO, gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. 

  

7. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zawarcia umowy, a konsekwencją ich 

niepodania będzie niemożność zawarcia umowy. 

  

8. Przetwarzanie Pani/Pana danych w celach marketingowych, w tym profilowanie oraz w celach analitycznych będzie odbywać się na podstawie Pani/Pana dobrowolnej zgody. 

  

Zgodnie z art. 14 ust. 5 pkt b) ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016r. RODO, SERWACH Spółka Jawna z siedzibą w Goleniowie przy ul. Maszewskiej 1, 72-100 Goleniów informuje, iż w sprawie przetwarzania danych archiwalnych obowiązek informacyjny jest realizowany za pośrednictwem strony internetowej SERWACH Spółka Jawna, a więc udostępniany publicznie – by chronić prawa i wolności oraz prawnie uzasadnione interesy osoby, której dane dotyczą. 

 

POLITYKA COOKIES 

 

1.      Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies. 

2.      Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer. 

3.      Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu serwach.com.pl. 

4.      Pliki cookies wykorzystywane są w celu: 

a)   dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb; 

b)   tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości; 

c)    utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła; 

 

1.      W ramach Serwisu serwach.com.pl. stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne”  (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika. 

2.      W ramach Serwisu stosowane są następujące rodzaje plików cookies: 

a)   „niezbędne” pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Serwisu; 

b)   pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Serwisu; 

c)    „wydajnościowe” pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu; 

d)   „funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.; 

  

1.      W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej). 

2.      Operator Serwisu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu. 

3.      Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów.   

4.      Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest pod adresem wszystkoociasteczkach.pl lub w sekcji „Pomoc” w menu przeglądarki internetowej. 

Aktualności

23 kwiecień 2018
02 kwiecień 2018
01 marzec 2018

Kontakt

 

Serwach S.J.
ul. Maszewska 1 72-100 Goleniów
(Wjazd od ulicy Tartacznej)

Biuro Obsługi Klienta
Poniedziałek - Piątek
w godz. 7:00 - 15:00

tel. +48 91 418 54 77
e-mail: biuro@serwach.com.pl

© Copyright 2018 SERWACH

Szukaj